Θαύματα και θαυμαστά γεγονόταΠεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Δωρεά Λεωφορείου σε Ορθόδοξο Γυμνάσιο της Κένυας

15 Σεπτεμβρίου 2016

Δωρεά Λεωφορείου σε Ορθόδοξο Γυμνάσιο της Κένυας

Στόχος και επιδίωξη της Ορθόδοξης ιεραποστολή όπου δίνεται προτεραιότητα είναι η παιδεία. Γι’ αυτό τον λόγο από την αρχή που ξεκίνησε η ιεραποστολή έγινε προσπάθεια προσέγγισης όσο το δυνατό καλύτερα στον τομέα που λέγεται παιδεία.

Έτσι σε μια επίσκεψη σ’ όλη την επικράτεια της Δημοκρατίας της Κένυας βρίσκει κανείς σε λειτουργία τόσο δημοτικά όσο και Γυμνάσια – Λύκεια, που δημιουργήθηκαν από την Ορθόδοξη ιεραποστολή. Και το πιο σημαντικό είναι ότι δίπλα από κάθε σχολείο υπάρχει Ορθόδοξος ναός, όπου, βάσει του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, τελείται μια φορά την εβδομάδα η θεία λειτουργία στην τοπική διάλεκτο, ανάλογα με το πού βρίσκεται το σχολείο.

Ακόμα, έχει το δικαίωμα ο ιερέας του συγκεκριμένου σχολείου να διδάξει τα παιδιά την Ορθόδοξη πίστη και παράδοση.

Το έργο της Ορθόδοξης ιεραποστολής είναι γνωστό στους κύκλους της εδώ Κυβέρνησης. Τα σχολεία της Αρχιεπισκοπής είναι πρότυπα ακόμα και στις πιο απομονωμένες περιοχές με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Έτσι όταν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κένυας επισκέφθηκε ένα από τα Γυμνάσια στην περιοχή των Νάντι, αφού θαύμασε τους χώρους και την καλή λειτουργία του, ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο ένα δώρο που θα ήθελε να του προσφέρει και ο Σεβασμιώτατος ζήτησε ένα λεωφορείο για το Γυμνάσιο.

Έτσι την περασμένη Πέμπτη, σε συνάντηση που είχε μαζί του στο γραφείο του, τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη αυτή προσφορά του προς το σχολείο.

Τη Δευτέρα, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κισούμου κ. Αθανάσιο, επισκέφθηκαν μαζί το Γυμνάσιο και θαύμασαν το υπερσύγχρονο λεωφορείο, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο των καθηγητών όσο και των μαθητών.

leofor-11 leofor-1 leofor-2 leofor-3 leofor-4 leofor-5 leofor-6 leofor-7 leofor-8 leofor-9 leofor-10

 

Πηγή: romfea.gr