Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Εξοχικό με χοιρινό κρέας

26 Αυγούστου 2012

Εξοχικό με χοιρινό κρέας

Μία εύκολη συνταγή για εξοχικό με χοιρινό κρέας.

Υλικά:1 κιλό χοιρινό κρέας (σπάλα ή μπούτι ή μπριζόλες)
ελαιόλαδο (για να αλείψουμε το κρέας)
6 πράσινες, μακρόστενες πιπεριές σε ροδέλες
8-10 φέτες κασέρι
7 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση:

Πλένουμε και σκουπίζουμε το κρέας.

Το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Στρώνουμε το κρέας σε ένα μεγάλο πυρίμαχο γυάλινο σκεύος, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και από πάνω τις μισές πιπεριές.

Κατόπιν καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με φέτες κασέρι.

Τοποθετούμε πάνω από το κασέρι φέτες ντομάτας, και πάνω από αυτές πάλι πιπεριές.

Τέλος ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 2-2 /1/2 ώρες σε σιγανό φούρνο (στους 180 περίπου βαθμούς Κελσίου στον αέρα).