Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Αρχαιολογικά ευρύματα και ανακαλύψεις από την ανασκαφή στο Δίον

13 Φεβρουαρίου 2015

Αρχαιολογικά ευρύματα και ανακαλύψεις από την ανασκαφή στο Δίον

Το Αρχαιολογικό Ινστιτούτου Μακεδονικών και Θρακικών Σπουδών από της ιδρύσεώς του σκοπό είχε τη συγκέντρωση αρχειακού οπτικακουστικού υλικού που αφορά τα μνημεία και την αρχαιολογική έρευνα στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα πραγματοποιεί καταγραφές σύγχρονων έργων και παράγει εκπαιδευτικές αρχαιολογικές ταινίες για την προβολή και ανάδειξή τους.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και παραγωγή ντοκιμαντέρ με περιεχόμενο την ανασκαφή στο Δίον Πιερίας που διενεργεί ο Τομέας Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. Το γύρισμα έγινε το καλοκαίρι του 2013, στο πλαίσιο συνεργασίας του Τομέα Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. με τη Βιντεοθήκη του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Μακεδονικών και Θρακικών Σπουδών.

Την επιστημονική επιμέλεια είχε η Σεμέλη Πινγιάτογλου, Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας Α.Π.Θ. και ο Αριστοτέλης Μέντζος, Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας Α.Π.Θ. Η σκηνοθεσία, λήψη και συναρμογή εικόνας έγιναν από την  Eλένη Στούμπου-Κατσαμούρη, Αρχαιολόγο-σκηνοθέτρια Α.Ι.Μ.Θ.Σ. με επιμέλεια παραγωγής από την Αγγελική Στρατή, Προϊσταμένη Α.Ι.Μ.Θ.Σ.

Παραγωγή: Aρχαιολογικό Ινστιτούτο Μακεδονικών και Θρακικών Σπουδών, 2014.

%dfghjlouyrr%